Zwolse invasie in Praag: Om half negen gaat de kooi open
"Eerst met de bus naar Emmen, nu met de charter naar Praag"

Zwolse invasie in Praag: "Om half negen gaat de kooi open"

28-08-2014 08:43
5

Heel Zwolle kijkt reikhalzend uit naar de return in de vierde voorronde van de Europa League, donderdagavond uit bij Sparta Praag. PEC zet voor het eerst in de 104-jarige historie voet buiten de landsgrenzen en dat beseffen de fans maar al te goed. Liefst tweeduizend supporters zijn hun club achterna gereisd.

Het scenario is nu al bekend: tweeduizend fans van PEC zullen donderdagmiddag het Staromestske Namesti-plein in het centrum van Praag bezetten. Een blauw-witte mars richting de Generali-arena zal volgen, in de hoop dat de stunt, die al maanden duurt, een ultiem vervolg krijgt in de vorm van een plek in de groepsfase.

Het historische besef is ook bij algemeen directeur Edward van Wonderen aanwezig. "Eerst met de bus naar Emmen, nu met de charter naar Praag. Er is heel veel gebeurd de afgelopen vijf jaar. Geniet van deze trip", zo sprak hij woensdag spelers, staf en sponsoren toe. "Iemand zei me dat dit niet de laatste keer is. Daar houd ik me aan vast."

Het lukt Ron Jans aardig om van alles te genieten. "In 104 jaar heeft Zwolle dit alles nog nooit gepresteerd. Daar genieten wij met zijn allen enorm van. Niet als toeristen, maar wel als een ploeg die gelooft in eigen kunnen. Er is geen enkele angst. Helemaal niks", aldus de coach in De Telegraaf.

Hij laat weten niet opnieuw een motivatiefilmpje in petto te hebben. "We hebben morgen 2000 argumenten om alles te geven. Dat zijn de supporters die hier allemaal naartoe zijn gekomen. Als het om motivatie gaat, krijgt Sparta Praag het heel moeilijk. Wij hebben niet meer nodig. Om half negen gaat de kooi open."