Utrecht denkt slag met Swansea te winnen: Iedereen erkent dat dit zaakje stinkt
"De onderste steen moet boven komen"

Utrecht denkt slag met Swansea te winnen: "Iedereen erkent dat dit zaakje stinkt"

28-08-2014 09:06
7

FC Utrecht gaat ervan uit dat het conflict met Swansea City een goed einde krijgt. De twee clubs hebben een geschil vanwege de transfer van Michel Vorm naar Tottenham Hotspur.

Vorm vertrok deze zomer naar de Spurs, maar was daarbij onderdeel van een ingewikkelde ruilconstructie. Daardoor zou FC Utrecht geen recht hebben op het eerder afgesproken doorverkooppercentage van dertig procent, maar daar is men het in de Domstad absoluut niet mee eens.

De eredivisionist heeft de zaak inmiddels aangekaart bij de FIFA. "Het is nu afwachten, maar we zijn heel positief gestemd over de uitspraak", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik tegen Voetbal International. "Iedereen die we spreken in de internationale voetbalwereld erkent dat dit zaakje stinkt. Als dit niet wordt gecorrigeerd, is het einde zoek en gaat het hele systeem met doorverkooppercentages op de schop."

De Telegraaf meldt dat Utrecht beslag heeft weten te leggen op de gehanteerde transferwaardes van Ben Davies en Gylfi Sigurdsson, die ook deel uitmaakten van de ruildeal. Het blijkt dat de transferbedragen van beide spelers niet marktconform zijn en bovendien op elkaar zijn afgestemd.

"Onze advocaten geven aan dat de door hen verkregen informatie aansluit op onze veronderstellingen en vermoedens met betrekking tot de handelwijze van Swansea City en voorzitter Huw Jenkins in het bijzonder", zegt Van Schaik. "Wij hebben van diverse officiële kanalen uit de voetbalwereld zoveel extra ondersteuning gekregen, dat wij de zaak tegen Swansea City zeer sterk achten. De onderste steen moet boven komen."