Schaken biedt excuses aan: Ik was heel emotioneel, ik ben ook maar een mens
"De voorgeschiedenis van de laatste jaren speelde daar zeker in mee"

Schaken biedt excuses aan: "Ik was heel emotioneel, ik ben ook maar een mens"

28-08-2014 09:16

Ruben Schaken heeft spijt van zijn uitspraken na de thuiswedstrijd tegen Besiktas. De aanvaller van Feyenoord zei toen gefrustreerd dat hij baalde van de handelswijze van de clubleiding, die er niet in was geslaagd om de selectie op peil te brengen voor de belangrijke duels in de voorronde van de Champions League.

Feyenoord hunkert al jaren naar succes in Europa, maar slaagde er de afgelopen seizoenen nooit in om de voorrondes te overleven. De nederlaag tegen Besiktas zorgde dan ook voor frustraties bij Schaken, die dat in zijn reactie niet kon verbergen. 

"De voorgeschiedenis van de laatste jaren speelde daar zeker in mee", verklaart de routinier nu in het Algemeen Dagblad. "Ik was gewoon heel emotioneel. Dat was niet goed, de leiding is keihard bezig om de selectie te versterken en dat lukt heel aardig. Maar toen overheerste de teleurstelling. Sorry, ik ben ook maar een mens."

De 32-jarige Amsterdammer is erop gebrand dat het tegen Zorya Lugans wel lukt om te overleven. "De laatste vier jaar lukte het net niet. Die frustratie zit heel diep bij mij, daar ben ik eerlijk in. Als het weer niet lukt, zou dat een enorme domper zijn. Als oudere speler krijg ik niet zoveel kansen meer. Gelukkig heb ik interlands gespeeld, maar het zal altijd blijven vreten als ik nooit écht Europees voetbal heb gespeeld."