Robben grapt: Zij hebben al iets, dus deze prijs moeten ze maar aan mij geven
"Ronaldo won de Champions League en Neuer het WK"

Robben grapt: "Zij hebben al iets, dus deze prijs moeten ze maar aan mij geven"

28-08-2014 09:24
2

Arjen Robben heeft zijn zinnen gezet op de titel Europees Voetballer van het Jaar. De aanvaller van Bayern München neemt het op tegen Cristiano Ronaldo en ploeggenoot Manuel Neuer. Hij heeft echter nog een tegenstander.

Robben moet in zijn jacht op de Gouden Schoen zien af te rekenen met de ongeschreven regel dat de winnaar ook een tastbare internationale prijs moet hebben gewonnen. De aanvaller leidde Oranje naar de derde plek op het WK, maar won met Bayern alleen de landstitel en de nationale beker. Zijn twee tegenstrevers lijken daarom een streepje voor te hebben.

De vleugelaanvaller hoopt desondanks dat de unieke prestatie in Brazilië in het juiste perspectief wordt geplaatst. "Met dit onervaren Oranje hebben we op het WK het onmogelijk geachte gepresteerd", zegt hij in De Telegraaf. Robben wil de eretitel heel graag winnen, maar blijft lachen als hij naast de Gouden Bal grijpt.

"Ik zit niet in de vernieling als ik niet win. Wie de favoriet is, valt moeilijk te zeggen. Ik vind dat we het alle drie verdienen om in Monaco te staan. En hoe het uitpakt, ligt aan de voorkeur van degenen die stemmen. Ik wil mezelf niet promoten. En misschien is dat niet goed. Maar als je iets verdient, krijg je het, denk ik. Je zult mij niet horen zeggen: ik moet het hier, hier en hier om winnen."

Toch ziet Robben wel een reden om de prijs aan hem uit te reiken. "Ronaldo won de Champions League en Neuer het WK, dus moeten ze deze prijs maar aan mij geven", grapt hij. "Ik zie het ook meer als een soort beloning voor mijn carrière tot nu toe", aldus de voetballer die sinds zijn achttiende geen Champions League-editie miste.