Wenger panikeert niet en stelt Arsenal-fans teleur: verwachte nieuwe spits komt niet
Arsenal-trainer ziet in aanwinst Sanchez vervanger van puntaanvaller Giroud

Wenger panikeert niet en stelt Arsenal-fans teleur: verwachte nieuwe spits komt niet

28-08-2014 09:50
3

Arsenal-trainer Arsène Wenger schiet niet in de stress door het wegvallen van Olivier Giroud. De Franse spits van de Engelse club komt dit jaar niet meer in actie door een beenbreuk. Desondanks zal Wenger geen 'paniekaankoop' doen.

De Premier League-club werd de voorbije dagen in verband gebracht met aanvallers Radamel Falcao (AS Monaco), Danny Welbeck (Manchester United) en middenvelder Alexandre Song. De Colombiaanse spits zou het niet meer naar zijn zin hebben bij AS Monaco, terwijl Louis van Gaal Welbeck zou hebben laten weten dat hij mag vertrekken. FC Barcelona staat ondertussen open voor een transfer van de overbodige Song.

De drie spelers hebben één ding met elkaar in gemeen: zij zullen allen geen speler van Arsenal worden. Wenger stelt in de Engelse media dat Falcao te duur is voor Arsenal, Welbeck staat niet op zijn verlanglijstje en een terugkeer van Song naar het Emirates Stadium is ook niet aan de orde. "Song zal niet terugkeren", luidt het commentaar van Wenger, die in aanwinst Alexis Sanchez een diepe spits ziet. "Ik heb hem gekocht om in de spits te spelen."