Van Basten kan werk door privézaken niet optimaal uitvoeren en is afwezig bij AZ
Voetbal International: AZ-trainer kampt met hartkloppingen

Van Basten kan werk door privézaken niet optimaal uitvoeren en is afwezig bij AZ

28-08-2014 10:12
8

Marco van Basten staat zaterdag niet langs de lijn wanneer AZ het in de Eredivisie opneemt tegen FC Dordrecht. De club uit Alkmaar laat weten dat de hoofdtrainer 'langer dan verwacht afwezig is'.

AZ schrijft op de officiële website dat de afwezigheid van Van Basten meer tijd in beslag neemt, dan in eerste instantie verwacht werd. Door privézaken kampt de oud-voetballer al langere tijd met fysieke ongemakken. De ernst van de klachten nam de afgelopen periode toe, schrijft AZ. De Alkmaarse club stelt dat Van Basten door de klachten niet in staat is zijn werk optimaal uit te voeren.

Voetbal International meldt dat Van Basten last heeft van hartkloppingen. De vader van de oud-voetballer, Joop van Basten, overleed eerder dit jaar. Van Basten was op dat moment met AZ op trainingskamp. De trainer pendelde enkele keren heen en weer en ging na de uitvaart 'gewoon' door met werken. Het magazine meldt dat die beslissing Van Basten nu op lijkt te breken.

Van Basten wordt zaterdag op bezoek in Dordrecht in de dug-out vervangen door assistent-trainer Dennis Haar en Alex Pastoor. AZ wenst Van Basten en zijn familie via het digitale thuis veel sterkte toe. Van Basten is bezig aan zijn eerste maanden als trainer van de Eredivisie-club uit de Kaasstad. De afgelopen twee seizoenen was de voormalig Oranje-bondscoach actief bij sc Heerenveen.