Heracles tilt besluit over 'Excelsior' heen: Problemen van structurele aard
De Jonge moet winnen van concurrent, anders volgt gang naar UWV

Heracles tilt besluit over 'Excelsior' heen: "Problemen van structurele aard"

28-08-2014 10:57
2

Jan de Jonge mag in ieder geval tegen Excelsior nog op de trainersstoel van Heracles Almelo zitten. Voorzitter Jan Smit heeft dat bevestigd, maar naar verluidt moet er wel gewonnen worden van de promovendus. Zo niet, dan is De Jonge de eerste coach die dit Eredivisie-seizoen sneuvelt.

Met nul punten uit drie duels is Heracles slecht gestart. Trainer en spelers voerden afgelopen weekend al crisisoverleg en aanvoerder Mark-Jan Fledderus liet weten dat de Tukkers er nu niet bij gebaat zijn dat De Jonge ontslagen wordt. Het duel met Excelsior is te belangrijk om onrust te creëren. Preses Smit komt aan die wens tegemoet, want de oefenmeester mag voorlopig op zijn post blijven.

Smit heeft dat woensdagavond aan TC/Tubantia bevestigd. 'Een eventueel besluit wordt daarmee uitgesteld', schrijft de regionale krant. Een vierde verliesbeurt op rij betekent niettemin alsnog het congé De Jonge, meldt het Algemeen Dagblad. Na de wedstrijd tegen de Rotterdammers volgt een vrij weekeinde en dus zou Heracles meer gelegenheid hebben om een trainerswissel door te voeren.

Het probleem van Heracles zit volgens Smit ook dieper. "Het is zorgelijk dat de problemen van structurele aard zijn. We praten veel met elkaar en houden alle opties open, ook voor wat betreft de invulling van de technische staf", zegt hij in het AD