'Deadly' Agüero schrijft historie en is iconen als Henry en Van Nistelrooy de baas
City-aanvaller in het bezit van ongekend doelpuntenmoyenne

'Deadly' Agüero schrijft historie en is iconen als Henry en Van Nistelrooy de baas

28-08-2014 10:58
1

Sergio Agüero mag zich de meest doeltreffende aanvaller ooit in de Premier League noemen. De Argentijnse spits van Manchester City laat grote namen achter zich wanneer het gaat om het maken van doelpunten in het Engelse voetbalwalhalla.

De aanvaller, die maandag tegen Liverpool een record op zijn naam schreef door 23 seconden na zijn invalbeurt het net te vinden, heeft minder tijd op het veld dan wie dan ook nodig om het net te vinden. Geen enkele speler in de 21-jarige historie van de Premier League kan tippen aan het moyenne van Agüero, die gemiddeld 113 minuten nodig heeft om te scoren. Agüero scoorde in 89 competitieoptredens namens City al 54 treffers.

The Guardian legt de statistieken van Agüero naast de cijfers van legendarische spitsen als Thierry Henry en Ruud van Nistelrooy. Zij kunnen, net als Robin van Persie, niet tippen aan de scoringsdrift van de Argentijn. Agüero, die zelf te kennen geeft nog niet helemaal fit te zijn na zijn deelname aan het WK met Argentinië, blijft nuchter onder zijn uitstekende cijfers en het nieuwbakken record dat hij op zijn naam zette tegen Liverpool.

"Mij werd verteld dat het de snelste goal ooit was van een invaller in de historie van de Premier League, maar voor mij is het vooral belangrijk dat mijn doelpunten ons overwinningen opleveren", zegt Agüero.