Ronaldo ontkent vete: De rivaliteit tussen mij en Messi is verzonnen door de media
"Ik geloof dat ik de beste ben in wat ik doe en daar werk ik hard voor"

Ronaldo ontkent vete: "De rivaliteit tussen mij en Messi is verzonnen door de media"

28-08-2014 11:17
4

Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo ontkent dat hij en Lionel Messi, aanvaller van FC Barcelona, elkaar niet kunnen luchten. De twee zijn in een jarenlange strijd verwikkeld om wie zich de beste voetballer ter wereld mag noemen, maar die 'wedstrijd' zorgt er niet voor dat de twee een hekel aan elkaar hebben.

"De rivaliteit tussen mij en Messi is verzonnen door de media. Er is geen sprake van rivaliteit met Messi. Wanneer we tegenover elkaar staan hebben we een normale, professionele relatie", zegt Ronaldo, die aanstipt dat in zijn ogen hij en Messi twee totaal verschillende spelers zijn, in gesprek met TVI. In zijn ogen is Ronaldo de beste speler ter wereld, maar de Portugees weet heel goed dat niet iedereen daar net zo over denkt.

"Je kunt niet iedereen een plezier doen. Dat is normaal. Ik moet alle meningen respecteren. Mijn leven hangt niet af van wat andere mensen van mij vinden. Wie er beter is? Niemand is beter of slechter. Iedereen doet zijn werk en probeert alles te geven voor club en land. We willen allebei de beste zijn. Ik geloof dat ik de beste ben in wat ik doe en daar werk ik hard voor. Maar als ik het niet ben dan zal ik in mijn hoofd altijd denken dat ik de beste ben."