Schöne roemt vertrokken 'geboren leider': Hij diende voor iedereen als voorbeeld
"Vanaf het moment dat Christian bij Ajax kwam, zweepte hij de boel op"

Schöne roemt vertrokken 'geboren leider': "Hij diende voor iedereen als voorbeeld"

28-08-2014 11:34

Het vertrek van Christian Poulsen bij Ajax is volgens Lasse Schöne duidelijk merkbaar in Amsterdam. De Deense middenvelder op leeftijd verliet de Eredivisie afgelopen zomer transfervrij.

Poulsen liet een onuitwisbare indruk achter tijdens zijn verblijf in Amsterdam. Volgens Schöne was Poulsen in zijn rol van ervaren leider van groot belang voor de Ajax-selectie, die voor het overgrote deel bestond en bestaat uit talenten die veel van een ervaren medespeler als Poulsen kunnen leren. "De laatste twee jaar is Christian heel belangrijk voor ons geweest", zegt Schöne in gesprek met Voetbal International.

"Dat is een geboren leider. Vanaf het moment dat Christian bij Ajax kwam, zweepte hij de boel op. Hij was verbaal aanwezig, was enorm fanatiek tijdens trainingen en diende voor iedereen als voorbeeld. Het mooie was: op zijn leeftijd wilde Poulsen nog steeds elke wedstrijd in de basis staan. Gebeurde dat niet, dan baalde hij als een stekker en ging hij er nóg harder tegenaan. Een professional in alles wat hij deed", aldus Schöne in VI.