Feyenoord zal de supporters graag willen laten zien hoe goed ze kunnen voetballen
Trainer Zorya Lugansk verwacht moeilijk duel in De Kuip

"Feyenoord zal de supporters graag willen laten zien hoe goed ze kunnen voetballen"

28-08-2014 11:56
1

Zorya Lugansk-trainer Yuriy Vernidub ziet het niet als een voordeel dat Feyenoord de laatste twee competitieduels niet in winst wist om te zetten. De steun van Het Legioen daarbij opgeteld verwacht de coach een moeilijke avond in Rotterdam, met als inzet een plek in de Europa League.

"Er staat ons een wedstrijd te wachten tegen een goede tegenstander. Bovendien is het een uitwedstrijd voor ons, waarbij er in De Kuip veel supporters aanwezig zullen zijn die Feyenoord steunen", zei Vernidub tijdens de voorbeschouwende persconferentie, geciteerd op de website van Feyenoord. De eerste wedstrijd in Oekraïne eindigde in 1-1.

"De inzet is hoog, namelijk plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. Dat brengt druk met zich mee, maar ik geloof in mijn team en ben ervan overtuigd dat we deze test goed zullen doorstaan", vervolgde Vernidub, die de vorm van de opponent als gevaarlijke component ziet. "Feyenoord zal daardoor extra gemotiveerd zijn en de supporters graag willen laten zien hoe goed ze kunnen voetballen. Ik verwacht daarom een interessante wedstrijd."

Vernidub denkt dat het publiek eenzelfde soort duel kan verwachten als vorige week in Kiev. "We hebben Feyenoord uitgebreid geanalyseerd en daarin geen grote wijzigingen geconstateerd. Ik verwacht daarom dat ze niet veel anders zullen spelen dan vorige week. Ook onze voorbereiding wijkt niet veel af ten opzichte van die van het eerste duel. We zijn met z'n allen gefocust op een goed resultaat en zijn klaar voor deze wedstrijd."