'Premier League-wens Van Dijk haalbaar: Celtic ontvangt officieel miljoenenbod'
Schotse club kan oud-FC Groningen-verdediger met grote winst verkopen

'Premier League-wens Van Dijk haalbaar: Celtic ontvangt officieel miljoenenbod'

28-08-2014 12:03
6

De wens van Virgil van Dijk om naar de Premier League over te stappen gaat wellicht nog voor het einde van de huidige transferperiode in vervulling. Volgens Voetbal International heeft Sunderland een officieel bod uitgebracht op de Celtic-verdediger.

De Nederlandse verdediger is bezig aan zijn tweede seizoen bij Celtic. Met de Schotse club liep hij eerder deze week deelname aan de groepsfase van de Champions League mis. Na afloop van de uitschakeling tegen Maribor stelde Van Dijk 'op het hoogste niveau te willen voetballen'. "We zullen zien wat er gaat gebeuren. De transfermarkt is open tot en met zondagnacht", zei Van Dijk, die zo'n tien miljoen euro moet kosten, in gesprek met de NOS.

Van Dijk, die terug kan kijken op een uitstekend debuutjaar in Schotse dienst, wordt al langer in verband gebracht met de stap naar de Premier League. Sunderland lijkt de eerste, concrete optie voor Van Dijk te zijn. Volgens het magazine heeft de ploeg van trainer Gus Poyet en linksback Patrick van Aanholt een bod van tien miljoen euro uitgebracht op Van Dijk. Eerder toonden ook Swansea City en Hamburger SV interesse voor de Nederlander.