'Mourinho zweet peentjes door lange absentie doelpuntenmaker'
Diego Costa mogelijk zes weken uitgeschakeld met hamstringkwetsuur

'Mourinho zweet peentjes door lange absentie doelpuntenmaker'

28-08-2014 12:21

Het zweet is Chelsea-manager José Mourinho uitgebroken vanwege een mogelijke, lange afwezigheid van Diego Costa. De door hem zo vurig gewenste spits begon goed aan het seizoen, maar moet misschien zes weken toekijken door een hamstringblessure.

De aankoop van veertig miljoen euro raakte volgens The Daily Telegraph geblesseerd op de training van woensdag. De Spanjaard verrekte een hamstring, waardoor de vrees is dat hij zes weken moet missen. Chelsea hoopt dat verder onderzoek slechts een klein probleem aan het licht brengt, zodat Costa dit weekend tegen Everton alweer in actie kan komen.

De geruchten over een nieuwe stap op de transfermarkt gaan ondertussen ook al. Als blijkt dat Costa toch langere tijd uitgeschakeld is, heeft Mourinho alleen Fernando Torres en Didier Drogba achter de hand. De namen van Radamel Falcao (AS Monaco) en Jackson Martinez (FC Porto) zingen rond.

Wanneer Costa inderdaad zes weken uit de roulatie is, dan mist hij de interlands van Spanje tegen Frankrijk (vriendschappelijk) en Macedonië (EK kwalificatie). Ook de start van de Champions League en de competitietopper tegen Manchester City gaan dan aan hem voorbij. Costa begon het seizoen bij Chelsea met twee goals in twee duels.