In het kort: Portugezen mogen nog lang kopen, Utrecht kan aanwinst inzetten

In het kort: Portugezen mogen nog lang kopen, Utrecht kan aanwinst inzetten

28-08-2014 23:59
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Portugezen kunnen nog lang kopen
De transfermarkt in Portugal sluit veel later dan elders in Europa. Daardoor kunnen de clubs daar nog drie weken spelers aantrekken, terwijl dat in andere landen niet meer mogelijk is. Voetbal International heeft de deadlines op een rijtje gezet.

België: maandag 1 september.
Duitsland: maandag 1 september.
Engeland: maandag 1 september.
Frankrijk: maandag 1 september.
Griekenland: maandag 1 september.
Italië: maandag 1 september.
Nederland: maandag 1 september.
Oekraïne: maandag 1 september.
Portugal: maandag 22 september.
Roemenië: maandag 8 september.
Rusland: maandag 1 september.
Spanje: maandag 1 september.
Turkije: maandag 1 september.
Zwitserland: maandag 1 september.

FC Utrecht krijgt beschikking over zomeraanwinst
FC Utrecht kan zaterdag tegen sc Heerenveen al beschikken over Kristoffer Peterson, de aanvaller die deze week werd overgenomen van Liverpool. De papieren rompslomp rond de transfer is voor vrijdag 12.00 uur afgerond en dus is hij dit weekend inzetbaar, meldt het Algemeen Dagblad. Onduidelijk is nog of hij ook daadwerkelijk in actie komt.

Del Piero gaat naar India
Alessandro del Piero verruilt Australië voor de Indiase Super League. Daar gaat de Italiaanse topvoetballer van weleer spelen voor Delhi Dynamos, daarnaast wordt hij een ambassadeur van de competitie. "Dit nieuwe avontuur past uitstekend bij de weg die ik drie jaar geleden ben ingeslagen ", laat de 39-jarige Del Piero weten. "Ik voel mezelf een reiziger op de wegen van het voetbal. Voor mij is het veld niet het enige dat telt. Dit is een nieuwe stop tijdens een fantastische reis."

Groot transfersucces voor NEC
NEC heeft donderdag een grote transferslag geslagen. De Jupiler League-club heeft zich volgens Voetbal International versterkt met Anthony Limbombe. De twintigjarige Belg is een rappe linksbuiten, die in eigen land bekend stond als een groot talent. Hij debuteerde vlak na zijn zestiende al in de hoofdmacht van Racing Genk, waarvoor hij uiteindelijk zo'n vijftig wedstrijden speelde. Limbombe kwam het afgelopen halfjaar op huurbasis uit voor Lierse SK(zeven wedstrijden, twee doelpunten). Bij Genk liep zijn contract tot 2015.

Scheidsrechters slagen in de herkansing
Ook Tom van Sichem en Serdar Gözübüyük zijn vanaf nu weer volledig inzetbaar om wedstrijden te fluiten. De twee scheidsrechters zijn in de herkansing geslaagd voor hun conditietest, nadat ze bij de eerste poging faalden. De KNVB had hen daarom niet aangewezen voor de eerste competitieronde. Pieter Vink en Pol van Boekel zijn vanwege blessures nog niet inzetbaar.

Owusu vindt in Boavista negende werkgever
Quincy Owusu-Abeyie heeft een nieuwe club. De voormalig jeugdinternational van Nederland gaat aan de slag bij het Portugese Boavista. Dat meldt Ghanasoccernet.com. De 28-jarige aanvaller is alweer toe aan zijn negende werkgever. "Ik ben heel blij hier te zijn", reageert Owusu op zijn overstap. Owusu liet afgelopen seizoen zijn contract bij het Griekse Panathinaikos ontbinden.

Atlético Madrid haalt defensief talent
Emiliano Velazquez is de nieuwste aanwinst van Atlético Madrid. De Spaanse kampioen maakt donderdag bekend dat het twintigjarige talent uit Uruguay voor vijf seizoenen is vastgelegd. Velazquez komt over van Danubio en heeft de medische keuring inmiddels doorstaan. Ondanks zijn jonge leeftijd werd de verdediger door bondscoach Oscar Tabarez al opgeroepen voor de komende oefenduels van Uruguay met Japan en Zuid-Korea.

Twee debutanten in Champions League
De Champions League, seizoen 2014/2015, kent twee debutanten. Malmö FF en Ludogorets Razgrad plaatsten zich woensdag voor het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Daarmee werden zij de 129e en 130e deelnemer aan het Europese toernooi. De Champions League staat voor zijn 23e jaargang. Donderdagavond vindt de loting voor de groepsfase van het toernooi plaats.

Noord-Korea is fan van Manchester United
Opmerkelijk: de wedstrijden van Manchester United zullen te zien zijn op de Noord-Koreaanse staatstelevisie. Volgens verschillende Engelse media heeft dictator Kim Jong-un het tv-station opdracht gegeven de wedstrijden van de ploeg van trainer Louis van Gaal te vertonen, meldt NUsport. In het land bepaalt de overheid welke programma's uitgezonden worden. De tabloids voegen aan het nieuws toe dat Kim Jong-un de bevolking met dit besluit geen al te groot plezier doet. United kent immers een tegenvallende seizoensstart.

Negen PSV-fans reizen af naar Wit-Rusland
PSV weet zich donderdag in Wit-Rusland gesteund door negen supporters. Dat meldt De Telegraaf. Het negental maakt de reis naar Oost-Europa voor het terugduel met FC Shakhtyor Soligorsk. De achterban van de Eindhovenaren lijkt wat te zijn uitgekeken op de Europa League. In Champions League-verband weet de club zich in Europa over het algemeen verzekerd van een goed gevuld uitvak.

Hartproblemen voor Almunia: einde carrière
Manuel Almunia moet noodgedwongen een punt achter zijn actieve loopbaan zetten. De voormalig doelman van onder meer Arsenal kampt met een hartprobleem. Tijdens de medische keuring bij het Italiaanse Cagliari, dat de doelman hoopte aan te trekken, kwam de afwijking aan het licht. De 37-jarige Almunia kwam de afgelopen seizoenen uit voor het Engelse Watford.