De realiteit is dat we nu drie keer een tegenvaller hebben gehad
"Ik zie geen enkele reden dingen nu rigoureus te veranderen. Absoluut niet"

"De realiteit is dat we nu drie keer een tegenvaller hebben gehad"

28-08-2014 15:42
1

De vierde speelronde van de Eredivisie gaat vrijdag van start met het duel tussen Go Ahead Eagles en Willem II. De club uit Deventer, die zich donderdag versterkte met routinier Sander Duits, wacht nog op zijn eerste overwinning in het nieuwe seizoen.

"Ik heb volop vertrouwen in onszelf en het proces, maar we moeten nu maar eens tonen dat we ook een resultaat kunnen pakken", blikt trainer Foeke Booy op de officiële website van Go Ahead vooruit op het duel met de club uit Tilburg. De kampioen van de Jupiler League heeft de rol die Go Ahead afgelopen seizoen had overgenomen. Willem II is nu de 'onbevangen nieuweling' in de Eredivisie.

"Wij zitten zelf inmiddels in een nieuw proces. We moeten meer omdat we geen nieuweling meer zijn, we hebben nieuwe spelers die ingepast moeten worden en dat alles krijg je niet in zes, zeven weken helemaal perfect. Maar ik geniet wel van het proces, ik vind het hartstikke mooi. We werken echt ergens naartoe en ik heb volop vertrouwen en geloof in deze jongens en dat hele proces. Maar daarin helpt nu wel een overwinning. Een resultaat versnelt het proces, is als extra brandstof."

"Ik zie geen enkele reden dingen nu rigoureus te veranderen"
"De realiteit is dat we nu drie keer een tegenvaller hebben gehad, maar ook dat we drie keer meer verdienden. Ik zie geen enkele reden dingen nu rigoureus te veranderen. Absoluut niet", zegt Booy, die op korte termijn weer een beroep kan doen op Giliano Wijnaldum, Lars Lambooij en Mawouna Amevor. Willem II zal met het nodige vertrouwen afreizen naar Deventer. De promovendus was afgelopen week met 3-0 te sterk voor AZ.

"Het is een degelijke ploeg, die compact kan gaat spelen tegen ons. En dan mikken op hun snelheid voorin. Dat is dus ook onderdeel van ons proces, ploegen stellen zich steeds meer op ons in. Ook interessant en ook mooi om te zien hoe wij daar mee omgaan. Ik heb daar veel vertrouwen in", aldus Booy op het digitale thuis van Go Ahead.