Willem II hengelt Ajacied binnen: Met hem is die wens nu uitgekomen
Streppel: "We zitten al een tijdje achter hem aan"

Willem II hengelt Ajacied binnen: "Met hem is die wens nu uitgekomen"

28-08-2014 17:14
4

Er komt een einde aan het Ajax-tijdperk van Mitchell Dijks. De linksback verlaat de Amsterdamse club definitief en tekent een tweejarig contract bij Willem II, meldt De Telegraaf.

Dijks had bij Ajax nog een contract tot 2015, maar de landskampioen stelt zich schappelijk op en laat hem transfervrij gaan. Willem II profiteert daarvan, hoewel trainer Jurgen Streppel aangeeft dat de deal nog niet helemaal rond is. "We hopen er wel op en de kans is groot, maar de papieren zijn nog niet getekend", vertelt hij bij Fox Sports.

Het moet echter raar lopen wil de transfer nog afketsen, blijkt ook uit de woorden van Streppel. "We zitten al een tijdje achter hem aan. We beschikten over twee linksbenige verdedigers, ik wilde er graag drie. Met Mitchell is die wens nu uitgekomen. Ik zie hem als linksback of linker centrale verdediger", aldus de oefenmeester. 

De 21-jarige Dijks moest bij Ajax Nicolai Boilesen, Nick Viergever en Daley Blind voor zich dulden. Daarnaast heeft Frank de Boer nog de beschikking over Jaïro Riedewald. De lange back speelde uiteindelijk zes competitiewedstrijden voor Ajax, dat hem vorig jaar verhuurde aan sc Heerenveen. Daar kwam hij tot 24 optredens.