De Boer heeft 'echte Ajax-spits' al in huis, Sigthorsson tekent nieuw contract
"Het contract van Sigthorsson tot de zomer van 2015 is met één jaar werd verlengd"

De Boer heeft 'echte Ajax-spits' al in huis, Sigthorsson tekent nieuw contract

29-08-2014 07:04
44

Kolbeinn Sigthorsson werd lange tijd in verband gebracht met een vertrek bij Ajax. De IJslander werd onder meer gelinkt aan het Engelse Queens Park Rangers. Vertrekken doet de spits echter niet, hij tekent juist een nieuw contract bij de regerend landskampioen. Dat meldt De Telegraaf.

Kort voor de loting van de Champions League kreeg Marc Overmars een smsje van Andri Sigthorsson: 'Kolbeinn blijft bij Ajax'. Het resultaat van een gesprek dat Overmars, directeur voetbalzaken van de Amsterdammers, woensdag met de broer en zaakwaarnemer van de Ajax-spits had.

Lange tijd hoopte Ajax op de komst van Samuel Eto'o. Toen de club zelf een streep zette door de naam van de treuzelende spits kwam er een grote lijst met potentiële nieuwe spitsen langs bij trainer Frank de Boer en Overmars. De conclusie was helder. "Wij vinden hem de beste spits voor Ajax", aldus De Boer over Sigthorsson in Telesport.

"Het contract van Sigthorsson tot de zomer van 2015 is met één jaar werd verlengd", zegt Overmars. "Kolbeinn heeft een heel goed signaal afgegeven door te willen bijtekenen. Hij is nu superfit en brandt van ambitie om zijn ware gezicht te laten zien. Hoewel hij vooral afgelopen seizoen veel belangrijke doelpunten heeft gemaakt heeft hij door alle blessures nooit zijn echte kwaliteiten kunnen tonen. Ik heb er een heel goed gevoel over dat dit zijn jaar gaat worden."

Ook De Boer is tevreden. "Kolbeinn heeft twee duels heel goed gespeeld. We vinden dat hij op dit moment zo speelt als we willen. Als een echte Ajax-spits."