Robben aangeslagen: Ik moet dit toch even verwerken
Nederlander 'verliest' uitverkiezing van Cristiano Ronaldo: "Ik had het gevoel dat ik er heel dichtbij was"

Robben aangeslagen: "Ik moet dit toch even verwerken"

29-08-2014 07:18
10

Cristiano Ronaldo werd donderdagavond uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar. De Portugees werd verkozen boven Bayern München-goalie Manuel Neuer en Arjen Robben. De Nederlander zat bij de beste drie, maar stapte uiteindelijk met een vervelend gevoel van het podium af.

"Ik moet dit toch even verwerken", zegt Robben in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben echt even aangeslagen. Je weet nooit of je nog een keertje bij de beste drie komt. Ik had het gevoel dat ik er heel dichtbij was. Het is een tegenvaller als je op het podium staat en dan hoort dat je het uiteindelijk niet bent geworden."

Cristiano Ronaldo was blij dat hij werd uitverkozen tot Europees voetballer van het jaar. "Ik ben ontzettend blij en bedank al mijn teamgenoten bij Real Madrid. Het was een geweldig jaar met Real Madrid", aldus de Portugees, die met De Koninklijke de Champions League wist te veroveren.

Ronaldo won de prijs van Europees voetballer van het jaar ook al eens in 2008. De afgelopen drie jaar had de ster van Real Madrid het gevoel dat Robben donderdag had. Iedere keer was hij genomineerd, maar steeds greep hij naast de individuele prijs.