'Ajax houdt verrichtingen van Ziyech-opvolger bij sc Heerenveen in de gaten'
Middenvelder in Friesland in het bezit van een contract tot de zomer van 2017

'Ajax houdt verrichtingen van Ziyech-opvolger bij sc Heerenveen in de gaten'

29-08-2014 08:10
12

Daley Sinkgraven heeft sinds zijn debuut voor sc Heerenveen vorig seizoen een goede indruk gemaakt op Ajax. De Amsterdammers volgen de ontwikkeling van het talent van de Friese club met bovengemiddelde belangstelling.

Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges raakte met Hakim Ziyech een belangrijke middenvelder kwijt. Paniek ontstond er echter niet bij de Friese club. Met Sinkgraven heeft men een groot talent in huis, een middenvelder die vorig seizoen zijn doorbraak kende en uiteindelijk zeventien keer in de hoofdmacht speelde. Onder Lodeweges heeft het negentienjarige talent dit seizoen een basisplaats te pakken. Ajax volgt de verrichtingen van Sinkgraven inmiddels met belangstelling, meldt het Algemeen Dagblad.

In gesprek met de Leeuwarder Courant liet Sinkgraven eerder al weten klaar te zijn om Ziyech te vervangen. "Ik weet dat er bij de club veel van me wordt verwacht. Dat voelt niet als druk, want ik zal echt niet onmiddellijk van alles naar mijn hoofd geslingerd krijgen als het een keer minder gaat. Ik vind het leuk om belangrijk te zijn voor het team en ik doe altijd mijn stinkende best. Meer kan ik niet", aldus Sinkgraven in het dagblad.