Koeman kijkt uit naar 1 september: Dan begint het seizoen pas echt
Southampton-trainer wil geen spelers meer kwijt: "Moeten spelers halen"

Koeman kijkt uit naar 1 september: "Dan begint het seizoen pas echt"

29-08-2014 08:46
3

Ronald Koeman liet de Eredivisie deze zomer achter zich voor een avontuur in de Premier League. Bij Southampton zag hij echter de ene na de andere belangrijke speler vertrekken. De Nederlandse oefenmeester kijkt dan ook uit naar het moment dat de transfermarkt sluit.

Adam Lallana, Luke Shaw, Dejan Lovren, Calum Chambers en Rickie Lambert vertrokken. Zijn gedachten over de transferperiode zijn, ondanks het feit dat hij zelf enkele aankopen deed, niet positief. "Het is moeilijk, omdat we vijf à zes goede basisspelers kwijt zijn. Het is altijd moeilijk om nieuwe spelers te halen, er is weinig tijd. We zijn al twee duels bezig in de competitie. Het was moeilijk, maar dat wisten we", zegt Koeman tegenover FourFourTwo.

Het is het beste als we 1 september voorbij zijn. Dan kan iedereen zien welke ploeg er staat en kan het seizoen echt beginnen", vervolgt Koeman zijn verhaal. Gaston Ramirez en Jack Cork worden nog in verband gebracht met een vertrek, Koeman ziet dat echter niet zitten. "Onze ploeg is te klein om na te denken over het vertrek van spelers. We moeten spelers halen, niet laten gaan. Er zijn heel veel geruchten over Jack. Maar hij is nog steeds speler van Southampton en dat zal hij blijven."

Koeman hoopt nog altijd versterkingen aan zijn ploeg toe te kunnen voegen voor het sluiten van de transfermarkt. Voormalig Ajacied Toby Alderweireld was in beeld, zijn komst was echter 'niet realistisch'. Tottenham Hotspur-speler Andros Townsend staat ook hoog op het verlanglijstje. "Hij is een van de spelers op onze lijst. Het is heel moeilijk, ik verwacht geen goed nieuws."