'PSG is klaar om de CL te winnen, Ajax is klaar om te overwinteren'
In Amsterdam legt men zich niet neer bij loodzware loting

'PSG is klaar om de CL te winnen, Ajax is klaar om te overwinteren'

29-08-2014 10:37
13

Ajax staat wéér voor een schier onmogelijke opgave in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers treffen FC Barcelona en Paris Saint-Germain en zullen tegen één van die twee ploegen moeten stunten om te overwinteren.

Daarnaast zal twee keer van het lager ingeschatte APOEL Nicosia gewonnen moeten worden. Op voorhand was PSG echter een van de zwaarste opties uit de tweede lotingspot. "Niet dat het tegen andere clubs eenvoudig wordt, maar ze zijn wel iets minder", analyseert Frank de Boer in gesprek met Ajax Life. "PSG heeft een soort vijfjarenplan om de CL te winnen en zit in het derde seizoen. PSG is klaar om de CL te winnen, wij zijn klaar om te overwinteren."

Een mission impossible wil de coach de loting overigens niet noemen. "Ik vind nooit dat je 'onmogelijk' moet zeggen", vervolgt De Boer. "Verder ben ik het met je eens, het wordt een uitdaging om toch weer te stunten. We hebben vorig jaar ook weten te stunten, tegen Barcelona. We moeten proberen om dat ook in uitwedstrijden voor elkaar te krijgen."

"De selectie blijft redelijk intact en we nemen de ervaring van eerdere seizoenen mee. Deze jongens hebben vorig seizoen ook tegen Barcelona, AC Milan en Celtic gespeeld. We weten wat er wordt gevraagd. En we weten ook dat het zwaar wordt. Maar ik ga zeker niet mijn kop laten hangen, het is ook mooi om weer te kunnen stunten", besluit De Boer.