Koploper Volendam kleineert Sparta zonder topschutter, NEC blijft volgen
Sparta niet opgewassen tegen verrassende koploper

29-08-2014 22:00
2

FC Volendam is ten koste van Sparta de nieuwe koploper in de Jupiler League. In een rechtstreeks duel op Het Kasteel versloegen de Noord-Hollanders vrijdag de Rotterdammers met ruime cijfers: 5-0.

De Volendammers maakten geen moment de indruk de doelpunten van de deze week naar AZ vertrokken topscorer Robert Mühren te missen. Nog voor rust stonden de bezoekers met 3-0 voor door drie prachtige doelpunten. Ludcinio Marengo schoot Volendam na een dik kwartier op voorsprong, waarna Kevin van Kippersluis na een half uur met een boogballetje doelman Roy Kortsmit passeerde. Op slag van rust knalde Brandley Kuwas de 3-0 in de kruising.

Na rust ging Volendam gewoon verder met mooie doelpunten maken. Van Kippersluis passeerde twee verdedigers en stiftte de bal van een meter of 20 over de keeper. In de slotfase maakte Henk Veerman er een erg pijnlijke avond van voor Sparta: 5-0.

WK-inbrengt helpt NEC aan zege
NEC staat slechts op doelsaldo achter koploper FC Volendam in de Jupiler League na een 4-1 overwinning vrijdag bij Helmond Sport. De Nijmegenaren kwamen vroeg op achterstand door een benutte strafschop van Stanley Elbers, maar wonnen vooral dankzij Alireza Jahanbakhsh alsnog.

De Iranïer bracht NEC met twee doelpunten nog binnen het half uur op voorsprong. Op aangeven van de 10-voudig international maakte Sjoerd Ars kort na rust 3-1. Wederom Ars bepaalde de eindstand nog binnen het uur op 4-1.