'Vreemd' ontslag bij ADO: Hij heeft nog nooit een woord met mij gesproken
"Hij is zeker teleurgesteld daarin, maar vindt dat geen reden om de deal te cancelen"

'Vreemd' ontslag bij ADO: "Hij heeft nog nooit een woord met mij gesproken"

30-08-2014 08:52
3

De Chinees Chun Li, die namens Vansen United moest bemiddelen bij de overname van ADO Den Haag, begrijpt niets van het vertrek van Piet Jansen. De algemeen directeur is gestopt met zijn werkzaamheden bij de eredivisionist, omdat hij het niet eens is met de gang van zaken.

In gesprek met Omroep West praat Li over de naderende overname en het vertrek van Jansen. "Ik heb gehoord dat hij ontslag heeft genomen omdat hij niet kan accepteren dat ADO wordt overgenomen door een buitenlandse partij", zegt hij. "Maar Piet Jansen heeft nog nooit een woord met mij gesproken, dat is toch erg vreemd! Dat je ontslag neemt als directeur van ADO zonder ook maar één keer te communiceren met United Vansen."

Li, die in Den Haag zijn eigen bedrijf heeft, is na de komst van Maarten Fontein zelf ook niet meer actief. "Mijn rol bij ADO was aanvankelijk slechts om in het kader van de overname het contact te leggen tussen Mark van der Kallen (huidige grootaandeelhouder, red.) en de heer Wang, eigenaar van United Vansen. Pas daarna heeft de heer Wang me gevraagd hem te helpen met diverse zaken rond ADO. Hij heeft namelijk nog weinig contacten in Nederland. Nu Maarten is aangesteld als interim-directeur bij ADO doet hij de communicatie met United Vansen, mijn werk zit erop."

De 'Nederlandse' Chinees laat nog wel weten dat Wang teleurgesteld is over de negatieve berichtgeving van de laatste tijd. "Hij is zeker teleurgesteld daarin, maar vindt dat geen reden om de deal te cancelen, contract is contract. Ik denk dat dit vrijwel altijd gebeurt bij een nieuw project, mensen hebben dan altijd een mening."

"Ik weet ook zeker dat een aantal mensen niet gelukkig is met de overname van een Nederlandse voetbalclub door een buitenlands bedrijf. Ze vinden dat Chinese mensen niets weten van voetbal en zijn bang om hun baan binnen de club te verliezen. Jaloezie en vooroordelen kom je nu vaak tegen, maar over het algemeen geloof ik dat de meeste mensen open-minded zijn en de kansen zien die deze overname biedt", aldus Li.