Vertrek Alonso verrast Real: Hij zei dat hij een andere motivatie nodig had
Bayern-transfer Alonso komt hard aan in Madrid

Vertrek Alonso verrast Real: "Hij zei dat hij een andere motivatie nodig had"

30-08-2014 19:49

Het vertrek van Xabi Alonso naar Bayern München is hard aangekomen bij Real Madrid. Volgens trainer Carlo Ancelotti wilde de middenvelder zelf graag vertrekken uit de Spaanse hoofdstad.

Alonso was jarenlang een vaste waarde bij Real, maar liet de clubleiding afgelopen week weten dat hij na vijf jaar graag een nieuwe uitdaging wilde gaan. "Iedereen bij de club heeft met Xabi gesproken. Hij heeft het ons goed uitgelegd en zei dat hij een andere motivatie nodig had", aldus Ancelotti in gesprek met Spaanse media. "Het is duidelijk dat het een verrassing voor ons was. Het was rustig hier, maar Xabi besloot om te vertrekken."

Ondanks zijn besluit houdt Ancelotti geen vervelend gevoel over aan de situatie. "We respecteren hem enorm, hij is altijd eerlijk tegenover de club geweest. Alle Madrid-fans en spelers betreuren zijn vertrek. Het was moeilijk om hem op andere gedachten te brengen, maar als je kijkt naar wat Xabi allemaal voor deze club heeft betekend was het moeilijk om te zeggen dat hij niet weg mocht."