Mourinho gruwelt van ruime zege Chelsea: Ontzettend veel fouten gemaakt
Coach kon niet genieten van spektakelstuk

Mourinho gruwelt van ruime zege Chelsea: "Ontzettend veel fouten gemaakt"

30-08-2014 23:47
2

Everton en Chelsea maakten zaterdag reclame voor de Premier League. Uiteindelijk wonnen de bezoekers uit Londen na een zeer spectaculaire wedstrijd met 3-6. José Mourinho was blij met de zege, maar kon absoluut niet genieten van het schouwspel dat hij zag in Liverpool.

"Voor de toeschouwers was dit geweldig om te zien, maar voor mij niet. We hebben ontzettend veel defensieve fouten gemaakt. Dat kan echt niet. In veel opzichten boeken we vooruitgang, maar de balans in de defensie is niet juist", toonde Mourinho zich in gesprek met BBC Sport zeer kritisch. "We hebben woensdag de hele dag getraind op het verdedigen van standaardsituaties en vervolgens krijgen we vandaag een belachelijke goal tegen uit een vrije trap. Dan kan ik niet gelukkig zijn. Alle doelpunten die we tegen kregen kan ik herleiden tot individuele fouten."

Het aanvallende spel van Chelsea, waar Diego Costa met twee doelpunten wederom een hoofdrol speelde, kon Mourinho dan weer wel bekoren. "In aanvallend opzicht waren we echte moordenaars. Als je als elftal zes doelpunten maakt, heb je het in dat opzicht gewoon uitstekend gedaan. Helemaal als je op Goodison Park speelt. Diego Costa deed het ook heel goed. Hij kreeg drie kansen en maakte twee doelpunten."