Xabi Alonso direct leider bij Bayern: Goede spelers helpen ploeg altijd
Guardiola niet verrast door sterk debuut aanwinst

Xabi Alonso direct leider bij Bayern: "Goede spelers helpen ploeg altijd"

31-08-2014 00:06

Xabi Alonso maakte zaterdagmiddag zijn debuut voor Bayern München. De van Real Madrid overgekomen middenvelder leek totaal geen last te hebben van aanpassingsproblemen en was de beste man aan Bayern-zijde in de wedstrijd tegen Schalke 04 (1-1).

Trainer Josep Guardiola gaf na afloop aan bepaald niet verbaasd te zijn door het sterke spel van de routinier, die in 68 minuten 67 passes verstuurde waarvan er 61 op de juiste bestemming aankwamen. "Goede spelers helpen een ploeg altijd. Hij gaat onze ploeg zeker verder helpen, want hij heeft veel kwaliteit."

Ondanks het goede spel van Xabi Alonso, slaagde Bayern er niet in te winnen. Toch was Guardiola niet ontevreden. "Tien doelpogingen is zeker niet slecht. De eerste twintig 25 minuten van ons waren super. Daarna hebben we de bal te veel ingeleverd; dat was het probleem", werd de Spanjaard geciteerd door VI.

Bayern trad in Gelsenkirchen aan zonder veel van zijn sterren. Onder ander Arjen Robben ontbrak door een blessure. "Onze voorbereiding is later begonnen dan die van de andere clubs. We hadden door het WK een paar weken minder. Maar meer dan de tijd kunnen we de terugkeer van de geblesseerde spelers gebruiken, waardoor we ook meer concurrentie hebben", besloot Guardiola.