'Ajax heeft drie namen in het hoofd voor transfer op slotdag transfermarkt'
Amsterdammers richten zich op een in Nederland bekende middenvelder

'Ajax heeft drie namen in het hoofd voor transfer op slotdag transfermarkt'

01-09-2014 07:09
41

Marco van Ginkel was de gedroomde versterking voor Ajax na het vertrek van Daley Blind naar Manchester United. De Chelsea-speler trekt op huurbasis naar AC Milan, waardoor Ajax over moet schakelen op een tweede plan. In Amsterdam worden nu de namen van Marko Vejinovic, Hedwiges Maduro en Niki Zimling genoemd als mogelijke aanwinsten.

Voetbaldirecteur Marc Overmars en de technische staf van Ajax komen maandag bij elkaar om een keuze te maken uit de drie namen, meldt De Telegraaf. In overleg besluit men of de pijlen gericht worden op de 24-jarige Vejinovic, Zimling (29) of voormalig Ajax-speler Maduro (29). De drie spelers worden gezien als bruikbare breedteaankopen, een andere categorie dan Van Ginkel.

Zimling, in het verleden spelend voor onder meer Udinese, NEC en Club Brugge, staat onder contract bij FSV Mainz 05. De Duitse club verlangt volgens de Nederlandse ochtendkrant niet de hoofdprijs. Het Griekse PAOK vraagt minder dan een miljoen voor Maduro, terwijl Vejinovic Vitesse vier miljoen moet opleveren.

Ajax zal snel moeten schakelen nadat het een keuze heeft gemaakt voor een van de drie middenvelders. Aan het einde van de dag sluit de transfermarkt en is het alleen nog mogelijk spelers die zonder club zitten aan te trekken.