Van Hanegem: Paniekvoetbal in laatste dagen van een transferperiode
"Laat de directie niet aankomen met het lulverhaal dat er een oudere, ervaren keeper nodig is"

Van Hanegem: "Paniekvoetbal in laatste dagen van een transferperiode"

01-09-2014 07:58
4

Feyenoord haalt op de slotdag van de transfermarkt Kenneth Vermeer op bij Ajax. Niet de spits waar men in Rotterdam al de hele transferperiode om vraagt, maar een extra doelman. Volgens Willem van Hanegem speelt zijn club met het aantrekken van de Ajax-goalie 'paniekvoetbal'.

"Een speler van Ajax die naar Feyenoord komt, ik begrijp best dat sommige supporters dat vreemd vinden", schrijft Van Hanagem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Ik niet hoor. Dat gebeurde vroeger al. De jeugd weet het niet, maar in de vorige eeuw kwam een van de beste keepers die Nederland ooit gehad heeft, van Ajax naar Feyenoord."

Van Hanegem doelt daarmee op Eddy Pieters Graafland. Later volgden onder meer Theo van Duivenbode en Johan Cruijff. "Het is echt niet allemaal gekkigheid wat uit Amsterdam komt, hoor. Maar serieus, die Kenneth Vermeer heb ik nog nooit iets onaardigs over Feyenoord horen zeggen en het is een aardige keeper. Hij kan goed meevoetballen, heeft een goede trap en goede reflexen. In dienst van Feyenoord zal hij net zoveel zijn best doen als hij bij Ajax deed."

"Maar dat Feyenoord hem nu opeens koopt, getuigt van paniekvoetbal in de laatste dagen van een transferperiode. Erwin Mulder heeft de laatste weken misschien wat fouten gemaakt, maar als het daarom gaat, zou je nu zowat het hele elftal moeten vervangen", aldus Van Hanegem.

De Kromme denkt dat men in Rotterdam gewoon niet tevreden is over de goalies die ze nu hebben. "Feyenoord haalde bij FC Dordrecht Warner Hahn, de beste keeper van de Jupiler League. Hij en Mulder zouden uitvechten wie eerste keeper zou worden. Twee jonge gasten, prima. Ik schat in dat Feyenoord niet tevreden is over Hahn én Mulder. Laat de directie dus niet aankomen met het lulverhaal dat er een oudere, ervaren keeper nodig is."