Ajax-captain bezorgt clubleiding meevaller: Ik blijf hoogstwaarschijnlijk bij Ajax
"Het is elk jaar hetzelfde verhaal: de beste spelers gaan weg, en dan verliezen we punten"

Ajax-captain bezorgt clubleiding meevaller: "Ik blijf hoogstwaarschijnlijk bij Ajax"

01-09-2014 08:27
15

Ajax raakte kort voor het sluiten van de transfermarkt opnieuw twee spelers kwijt. De Amsterdammers verkochten Daley Blind aan Manchester United, terwijl tweede doelman Kenneth Vermeer maandag zijn overstap naar Feyenoord afrondt.

Zonder Blind in de basis ging Ajax zondag op bezoek bij FC Groningen met 2-0 onderuit. Een week eerder bleek PSV in de Eredivisie-topper nog met 1-3 te sterk voor de regerend kampioen van Nederland. Daarmee beleeft de club de slechtste seizoensstart van de Eredivisie onder trainer Frank de Boer. Het vertrek van Blind is een nieuwe streep door de rekening van Ajax, zegt aanvoerder Niklas Moisander. "Het is elk jaar hetzelfde verhaal", zegt de Fin in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"De beste spelers gaan weg, en dan verliezen we punten", stelt Moisander in het AD. "We zijn de laatste jaren drie aanvoerders kwijt geraakt. Dat is een groot verlies, ook in de kleedkamer. Kijk, uiteindelijk komt het wel weer goed, maar wat we vandaag hebben laten zien, is geen niveau. We zullen heel hard moeten werken om vorm en automatismen te krijgen", zegt Moisander, die zelf verwacht bij Ajax te blijven. "Ik blijf hoogstwaarschijnlijk bij Ajax."