Te Vrede maakt zich geen zorgen na nieuw puntverlies: Vroeg in het seizoen
Feyenoord-spits niet bezig met mogelijke komst spits: "Focus me op mezelf"

Te Vrede maakt zich geen zorgen na nieuw puntverlies: "Vroeg in het seizoen"

01-09-2014 08:13

Mitchell te Vrede kreeg zondag vanaf elf meter de kans om weer te scoren voor Feyenoord. Waar hij in de eerste wedstrijden van het seizoen vaak tot scoren kwam, faalde hij nu vanaf strafschopstip. "Jammer", was de reactie van de spits van de Rotterdammers.

"Vandaag was het even anders, maar dat hoort ook bij het voetbal", zei Te Vrede tegenover de NOS. "Het is jammer, anders win je hier misschien met 1-0 en neem je drie punten mee. We speelden goed, daarom is het jammer dat we onszelf niet beloond hebben." De strafschop werd gestopt. "Dat ging er mis. De keeper pakt hem. Zoals gezegd, dat hoort bij voetbal. Nu mis ik een keer, volgende keer zal hij er weer in gaan."

Na de misser vanaf elf meter probeerde Te Vrede positief te blijven. "Je moet de knop omzetten en verder gaan. Het was vroeg in de wedstrijd, dus moet je doorgaan. Ik kreeg nog een paar momenten, vooral in de tweede helft. De keeper pakt ze een paar keer en ik schiet een paar keer naast. Jammer."

Mede door de misser van Te Vrede bleef het op bezoek bij FC Twente 0-0. De derde wedstrijd in de Eredivisie op rij zonder zege. "Het is nog vroeg in het seizoen. We hebben goed gespeeld, het balletje ging goed rond. We moeten nu gewoon naar voren kijken en de volgende wedstrijden winnen."

Te Vrede hoopt in die duels eerste spits te zijn. Feyenoord zocht lange tijd naar een aanvaller, tot op heden is die echter niet gekomen. "Ik weet niet of er nog iemand komt, dat zien we morgen. Ik focus me op mezelf. Ik speel, dus dat is prima."