Munsterman denkt aan rustige laatste transferdag: Er zal niet veel gebeuren
"Castaignos blijft, hij gaat nu niet meer weg"

Munsterman denkt aan rustige laatste transferdag: "Er zal niet veel gebeuren"

01-09-2014 08:35
2

FC Twente legt zichzelf geen enorme druk op dit seizoen. Voorzitter Joop Munsterman weet dat trainer Alfred Schreuder dit seizoen de beschikking heeft over een erg jonge spelersgroep. Het vertrek van Dusan Tadic en Quincy Promes moet bovendien niet vergeten worden. "Niet roepen dat we bij de eerste drie komen."

Munsterman zag Tadic naar Southampton vertrekken en Promes koos voor een avontuur in Rusland. De voorzitter van FC Twente verwacht niet dat er nog veel meer zal gebeuren in Enschede. Spits Luc Castaignos werd langere tijd in verband gebracht met een vertrek naar Engeland. "Maar Castaignos blijft", zei de preses stellig voor de camera van de NOS. "Hij gaat nu niet meer weg."

Die stelligheid had Munsterman enkele jaren geleden ook, rondom Bryan Ruiz. "Ja, dat klopt. Het is wel eens vaker. Het is ons met Ruiz overkomen. We wisten zeker dat hij niet weg zou gaan. Zelf ging hij naar Engeland en zei: 'ik ben vanavond terug'. Twee minuten voor twaalf was hij verdwenen", aldus Munsterman, die ook rekent op het aanblijven van Andreas Bjelland. "Hij gaat niet naar Mainz. Ik denk dat er hier weinig zal gebeuren op de laatste transferdag."

Door het vertrek van enkele belangrijke krachten en het feit dat Schreuder moet werken met een jonge groep zijn de verwachtingen bij de Tukkers niet hoog. "We hebben heel veel succes gehad. Je weet dat je dan een keer een teruslag krijgt. Nu zijn we ook Tadic en Promes verloren. We hebben een jonge ploeg. Moet niet gaan roepen dat je bij eerste drie komt. Je weet wel dat je op welke manier dan ook Europees voetbal moet halen. Maar we willen vooral gezond blijven."