Promes went aan Russische mentaliteit: Ze accepteren niet zo snel buitenlanders
Spartak Moskou-aanwinst wil via Russische club richting Nederlands elftal

Promes went aan Russische mentaliteit: "Ze accepteren niet zo snel buitenlanders"

01-09-2014 08:53
9

Quincy Promes nam zondag voor het duel tussen FC Twente en Feyenoord (0-0) afscheid van de supporters van de club uit Enschede. Hij verliet FC Twente deze zomer voor een avontuur bij Spartak Moskou. Bij de Russische club wil de aanvaller zich verder ontwikkelen, met als doel onder meer een plek in de selectie van het Nederlands elftal.

"Het bevalt me goed in Rusland. We hebben een leuke spelersgroep. Ik begin daar wel te wennen", zegt Promes in gesprek met NUsport. Hij moet daar wel aan werken. "De Russische mentaliteit is het moeilijkst. Ze accepteren niet zo snel buitenlanders. Dat moet je verdienen en daar ben ik nu mee bezig. Hoe ik dat doe? Door mijn voeten te laten spreken en te laten zien dat ik voor ze door het vuur ga."

De 22-jarige aanvaller ziet zijn overgang naar Spartak Moskou als een absolute stap vooruit, in alle opzichten. "Niet alleen financieel, maar ook voor mijn carrière. De Russische competitie is toch een niveau hoger dan de Eredivisie. De trainer wilde me graag hebben en ik zou wel aan spelen toekomen. Ik ben nog jong en weet zeker dat het wel goed met me komt."

Promes speelt donderdag met Jong Oranje tegen Jong Georgië. Via goed spel in Rusland wil hij de stap naar het grote Oranje maken. "Ik ga er alles aan doen om in die selectie te komen. Ik geef nooit op. Ik wil mezelf zoveel mogelijk door blijven ontwikkelen bij Spartak Moskou en Europees voetbal spelen."