Cruijff vindt uitweg: Laat het contract in plaats van 1 juli op 1 augustus ingaan
"Opnieuw een reden om goed te kijken waar het in ons topvoetbal aan schort"

Cruijff vindt uitweg: "Laat het contract in plaats van 1 juli op 1 augustus ingaan"

01-09-2014 10:33
18

Johan Cruijff zoekt in zijn wekelijkse column in De Telegraaf naar oplossingen om het Nederlandse voetbal een beter figuur te laten slaan in Europa. Nog voor de Europese toernooien goed en wel van start zijn gegaan, is de Eredivisie al drie clubs - de helft van alle deelnemers - kwijt in Europa.

Voor FC Groningen, PEC Zwolle en FC Twente zit het Europese avontuur erop. Aan Ajax, Feyenoord en PSV de opdracht om de Nederlandse meubelen te redden in Europa. "Om zo vroeg in het seizoen al vijftig procent van je deelnemers kwijt te zijn, is opnieuw een reden om goed te kijken waar het in ons topvoetbal aan schort. Een stevige analyse om te kijken hoe we zo snel mogelijk in staat zijn om overeind te blijven", schrijft Cruijff in zijn column in Telesport.

"Een eerste stap zouden afspraken bij transfers kunnen zijn. Neem Feyenoord en FC Groningen, die als eersten in juli al in actie moesten komen. Ik vraag me af wat het probleem zou zijn geweest om met Southampton, SS Lazio, FC Porto en Ajax afspraken te maken om bij de transfers van Pelle, De Vrij, Martins Indi en Zivkovic de clausule op te nemen dat ze pas na de eerste Europese kwalificatiewedstrijd naar hun nieuwe club mogen vertrekken. Laat het contract in plaats van 1 juli op 1 augustus ingaan. Volgens mij is daar weinig mis mee", aldus Cruijff.