''Talentenfabriek Heerenveen' doet poging voor Deense, defensieve middenvelder'
FC Nordsjælland niet van zins te verkopen: "We willen hem hier ontwikkelen"

''Talentenfabriek Heerenveen' doet poging voor Deense, defensieve middenvelder'

01-09-2014 12:38

Mogelijk dat sc Heerenveen op de laatste dag nog met een nieuwe middenvelder op de proppen komt. Anders Christiansen van FC Nordsjælland zou in beeld zijn bij de Friese eredivisionist.

Heerenveen zal voor een eventuele transfer wel alle zeilen bij moeten zetten, want de Deense topclub zegt op dit moment 'nee' tegen een transfer van de 24-jarige Christiansen. "Er mag bij voorkeur niets worden gedaan op maandag", zegt coach Olafur Kristjansson in gesprek met BT. De Deense krant schrijft dat 'talentenfabriek Heerenveen' het wel geprobeerd heeft met een bod.

"Ik zal niet ingaan op de naam van de club, maar ik wil graag bevestigen dat voor een langere periode een grote belangstelling vanuit Nederland voor Christiansen is, maar we willen niet verkopen", reageert clubeigenaar Allan K. Pedersen. "We willen hem hier verder ontwikkelen."

Christiansen is een defensieve middenvelder, die aan zijn derde seizoen bij FC Nordsjælland begonnen is. De Deen speelde in 2013 één vriendschappelijke interland en is een vaste waarde bij Jong Denemarken.