FC Utrecht sleept 'contractrebel' binnen: Hij geeft meer body aan de defensie
"We hebben Timo al in het vizier sinds zijn Groningse periode"

FC Utrecht sleept 'contractrebel' binnen: "Hij geeft meer body aan de defensie"

01-09-2014 12:47
2

FC Utrecht heeft zich op de slotdag van de transfermarkt versterkt met Timo Letschert. De 21-jarige verdediger komt over van Roda JC Kerkrade. Met die club degradeerde Letschert afgelopen seizoen naar de Jupiler League.

Letschert wordt door FC Utrecht in eerste instantie voor een seizoen gehuurd van Roda JC. In het huurcontract is een optie tot koop opgenomen, laat de club uit de Domstad weten. De naam van Letschert doet al langer de ronde binnen FC Utrecht. "Timo is inzetbaar op meerdere posities in de achterhoede. Hij geeft meer body aan de defensie in zijn totaliteit", zegt manager spelerszaken en scouting Edwin de Kruijff op de officiële website FC Utrecht.

"We hebben Timo al in het vizier sinds zijn Groningse periode en zijn blij dat wij hem nu aan ons hebben kunnen binden voor, in elk geval, de rest van dit seizoen", aldus De Kruijff. Letschert lag de afgelopen dagen op ramkoers met Roda JC Kerkrade. Volgens de verdediger was de door de Limburgse club gelichte tweejarige optie ongeldig.

Roda JC nam Letschert in januari van het afgelopen seizoen over van FC Groningen. In eerste instantie tekende Letschert een contract voor een half jaar. In het contract was een eenzijdige, tweejarige optie opgenomen. Roda JC lichtte die optie, maar volgens de verdediger gebeurde dat niet volgens de regels. Hij spande een arbitragezaak aan, maar zag Roda JC in het gelijk gesteld worden.