'Ajax verrast met sterke interesse voor ex-aanvaller FC Twente en PSV'
Ook Werder Bremen heeft nog serieuze belangstelling

'Ajax verrast met sterke interesse voor ex-aanvaller FC Twente en PSV'

01-09-2014 13:02
17

Ajax lijkt zich op deadline day toch nog te willen versterken met een aanvaller. Volgens The Daily Mail hebben de Amsterdammers 'sterke belangstelling' voor niet minder dan Bryan Ruiz.

De Engelse boulevardkrant meldt dat Ajax en Werder Bremen serieus geïnteresseerd zijn. Beide clubs zijn echter niet bereid om het salaris van de linksbenige aanvaller van Fulham volledig over te nemen. De Costa Ricaan verdient in Londen ruim 50.000 euro per week, zo'n 2,5 miljoen euro per jaar.

Bij een definitieve transfer moet ook nog eens een transfersom van zes miljoen euro worden betaald. Het is daardoor nog maar de vraag of Fulham erin slaagt om Ruiz te lozen. 'Er moeten dus een aantal belangrijke financiële hobbels genomen worden, maar het is moeilijk voor te stellen dat Ruiz morgen nog steeds een Championship-speler is', schrijft het dagblad.

Ruiz speelde in het verleden twee seizoenen voor FC Twente, dat vooral dankzij zijn doelpunten kampioen van Nederland werd. Het vorige halfjaar kwam de aanvaller op huurbasis uit voor PSV, waar hij in veertien wedstrijden goed was voor vijf goals. Fulham betaalde in 2011 twaalf miljoen euro voor de komst van Ruiz.