Vitesse smijt niet meer met geld: Men had hier wel wat zorgvuldiger mogen zijn
"Het is nu de uitdaging met minder middelen nog steeds ambitieus te zijn"

Vitesse smijt niet meer met geld: "Men had hier wel wat zorgvuldiger mogen zijn"

01-09-2014 14:55
2

Waar het de afgelopen jaren meestal nog behoorlijk hectisch was, daar is het op de laatste dag van deze transferperiode opmerkelijk stil bij Vitesse. De Arnhemmers moeten flink repareren en kunnen daardoor niet meer met miljoenen smijten.

De tijd van de miljoenentransfers en enorme salarissen is voor Vitesse voorbij, zegt Mo Allach in gesprek met Omroep Gelderland. "We moeten behoorlijk wat repareren. Met de financiën had men in het verleden wel wat zorgvuldiger mogen omgaan", aldus de technisch directeur, die daarbij ook serieus rekening moet houden met het Financial Fair Play System. 

"Ik zit in een spagaat. Met het ene been sta ik in Den Helder en met het ander in Maastricht. Er is weinig mogelijk nu we het verlies naar beneden moeten wegwerken. Dat kan alleen met snijden. Het is nu de uitdaging met minder middelen nog steeds ambitieus te zijn", vervolgt Allach, die met zijn club bewust geen doelstelling heeft uitgesproken. "Het enige waar je grip op hebt is de eerste wedstrijd die je speelt. En die willen we winnen. Altijd, op een manier zoals wij willen voetballen. Want daar houden we aan vast en hebben we invloed op."

Feit is dat Vitesse het seizoen dramatisch is begonnen. De eerste vier wedstrijden leverden geen enkele overwinning op. Van paniek is echter geen sprake. "We zijn teleurgesteld, maar niet over de manier van voetballen. We hebben drie uitwedstrijden gespeeld waarvan twee tegen titellkandidaten. Er is absoluut geen paniek. En dat we ons zorgen maken, is een groot woord", aldus Allach.