Vermeer: Ik kan niet wachten om in Feyenoord-shirt in De Kuip te spelen
Keeper voelt vertrouwen en ambitie: "Feyenoord streeft het hoogst haalbare na"

Vermeer: "Ik kan niet wachten om in Feyenoord-shirt in De Kuip te spelen"

01-09-2014 15:00
8

Kenneth Vermeer heeft maandag zijn eerste applaus als Feyenoord-speler ontvangen. Gehuld in het keeperstenue van de Rotterdammers stapte hij maandagmiddag de tribunes van De Kuip op. Met in zijn zak, vers van de pers, een getekend vierjarig contract.

"Ik sta te trappelen om hier aan de slag te gaan", zegt Vermeer op de website van zijn nieuwe club. Verschillende clubs toonden interesse, maar Feyenoord sprak hem het meest aan. "Op het moment dat ik hoorde van de belangstelling, hoefde ik er niet lang over na te denken. Mijn ouders zeiden direct dat ik het moest doen. Dat zij er voor honderd procent achter stonden gaf me een goed gevoel. Daarna heb ik de knoop doorgehakt en is het snel gegaan."

De 28-jarige goalie kiest met zijn transfer naar de aartsrivaal voor zichzelf. "Dit is een grote club met een enorm trouwe aanhang, dat heb ik de laatste jaren als tegenstander vaak ervaren. De sfeer in dit stadion is altijd fantastisch. Hoe het is om straks in Feyenoord-shirt in De Kuip te gaan spelen, is iets waar ik naar uitkijk om mee te maken. Wat dat betreft kan ik niet wachten. Ik zie veel perspectief bij deze club, mijn doel is om een basisplaats af te dwingen."

Dat lijkt te moeten gaan lukken, want technisch directeur Martin van Geel heeft Erwin Mulder maandag al min of meer afgeserveerd. Bovendien zou Vermeer de bank van Ajax niet verlaten als hem geen goed vooruitzicht op speelminuten zou zijn geschetst. Maar behalve vertrouwen voelde de viervoudig international ook ambitie. "Feyenoord streeft als topclub het hoogst haalbare na. Dat is wat ik zoek in een club. Natuurlijk is het in dat opzicht ook hartstikke mooi dat we Europees voetbal gaan spelen. Al met al heb ik een heel goed gevoel bij Feyenoord en heb ik ontzettend veel zin om te beginnen."