In het kort: PSV'er vervangt Feyenoorder bij Jong Oranje, AZ breekt met Overtoom

In het kort: PSV'er vervangt Feyenoorder bij Jong Oranje, AZ breekt met Overtoom

01-09-2014 20:14
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

FC Oss legt strijdbare Snijders vast
Genaro Snijders maakt per direct deel uit van de selectie van FC Oss. De aanvallend ingestelde speler was transfervrij nadat in juli zijn contract afliep bij promovendus FC Dordrecht. De voormalige speler van onder andere Willem II en Vitesse plaatste zijn handtekening onder een contract voor één seizoen bij de Brabantse formatie. “Ik had wat contacten met clubs uit de Eredivisie, maar die werden niet echt concreet. Vervolgens kwam ik in contact met FC Oss en hun visie en ambitie sprak mij aan. Ik hoop dit seizoen te laten zien wie Genaro Snijders is”, aldus de speler tegenover VoetbalPrimeur.

AZ breekt met Overtoom
AZ heeft het contract van Willie Overtoom in Alkmaar officieel ontbonden. Dat laat de Eredivisie-club maandag weten op de officiële website. De middenvelder krijgt van de club een transfervrije status wegens een 'gebrek aan toekomstperspectief' in Noord-Holland. De oud-speler van Heracles Almelo kwam tot 26 wedstrijden sinds zijn terugkeer bij AZ in januari 2013.

Van Beek meldt zich af, Brenet opgeroepen
Sven van Beek heeft zich bij bondscoach Adrie Koster van Jong Oranje afgemeld voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Georgië en Slowakije. De verdediger van Feyenoord heeft last van een buikspierblessure. Als vervanger heeft Koster Joshua Brenet van PSV opgeroepen. Jong Oranje speelt donderdag tegen Jong Georgië in de Adelaarshorst in Deventer. Vier dagen later volgt de ontmoeting met de Slowaken in het stadion van Willem II in Tilburg.

Koeman stuurt huurling terug naar Inter
Southampton heeft na 26 dagen al weer afscheid genomen van Saphir Taïder. De Algerijnse international werd begin augustus op huurbasis overgenomen van Internazionale, maar kon onder trainer Ronald Koeman nog niet rekenen op veel speeltijd. Volgens de Engelse voetbalclub voldeed de middenvelder niet aan alle verwachtingen. De overgang van Taïder was een onderdeel van de verhuur van Southampton-spits Dani Osvaldo aan Inter. Die overeenkomst komt niet in gevaar. Ondertussen heeft Sassuolo zich inmiddels verzekerd van de diensten van Taïder.

KNVB schorst Vriends voor twee wedstrijden
Bart Vriends is maandag door de KNVB voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De verdediger van Go Ahead Eagles werd afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Willem II (1-0) van het veld gestuurd voor een slaande beweging richting Jordens Peters. De KNVB bestrafte Jonas Heymans van Willem II met een schorsing van één duel. Hij haalde in dezelfde wedstrijd een doorgebroken speler van Go Ahead onderuit en kreeg daarvoor de rode kaart.

Bundesliga-clubs geven bijna 280 miljoen euro uit
De Duitse Bundesliga heeft zich deze zomer stevig geroerd op de transfermarkt. Volgens een inventarisatie van het Duitse persbureau DPA gaven de 18 club uit de hoogste voetbaldivisie 278,9 miljoen euro uit voor het verwerven van 175 nieuwe spelers. Dat bedrag nadert het record van twee seizoenen geleden, toen er voor 287 miljoen euro werd geïnvesteerd. De clubs verkochten 168 spelers en die brachten gezamenlijk 200,6 miljoen euro in kas.

Borussia Dortmund gaf het meest uit: 53,2 miljoen euro. Bayern München nam voor 50,1 miljoen euro nieuwe spelers onder contract, onder wie de Marokkaan Mehdi Benatia en de Spanjaard Xabi Alonso. De landskampioen verdiende voor 53,4 miljoen aan de verkoop van spelers, met Toni Kroos als uitschieter. Hij ging voor dertig miljoen euro naar Real Madrid.

FC Utrecht verhuurt De Kogel aan Almere City
Leon de Kogel (22) komt dit seizoen op huurbasis uit voor Almere City FC. De spits van FC Utrecht, afgelopen seizoen actief bij VVV-Venlo, heeft de concurrentiestrijd in de Domstad verloren van Rubio Rubin. "Mede door de razendsnelle ontwikkeling van Rubio Rubin is de concurrentie voor de spitspositie bij FC Utrecht enorm. Voor de ontwikkeling van Leon is het van groot belang dat hij aan spelen toe komt. Daarom denken wij dat de tijdelijke overgang naar Almere City FC voor Leon een goede is", aldus manager spelerszaken & scouting Edwin de Kruijff op de website van FC Utrecht.

Zenit strikt befaamde mascotte
Zenit Sint-Petersburg heeft zich maandag geroerd op de transfermarkt. Nou ja, soort van. De club maakt bekend dat het een nieuwe mascotte heeft aangetrokken. Niemand minder dan tekenfilmheld Bart Simpson zal de Russische club bij thuisduels bijstaan. 'Zenit en 20th Century Fox hebben een akkoord bereikt over de transfer van Bart Simpson', valt te lezen op de website van de club. Simpson zal bij Zenit het rugnummer 87 dragen. Dat correspondeert met het jaar waarin de tekenfilmserie The Simpsons voor het eerst op tv te zien was.


Rellen tussen Ajax en Den Bosch voorkomen
Door middel van een tip heeft de politie rellen tussen fans van Ajax en FC Den Bosch voorkomen. De twee supportersgroepen wilden elkaar vrijdagavond ruim na het duel tussen FC Den Bosch en Jong Ajax in de wijk Hintham te lijf gaan, meldt de NOS. De politie hield tientallen auto's met Ajax-fans tegen voordat ze Den Bosch wisten te bereiken. De politie uit Luik hielp ook mee, omdat supporters uit die stad met de aanhang van Den Bosch wilden meevechten.

Özil mist herhaling WK-finale

Mesut Özil ontbreekt woensdag in de oefeninterland tegen Argentinië. De voetballer van Arsenal verscheen maandag niet in Düsseldorf waar de wereldkampioen zich verzamelt voor de reprise van de WK-finale, omdat hij met een enkelblessure kampt. Het meespelen van Mats Hummels, Jérome Boateng en Sami Khedira is twijfelachtig. Bondscoach Joachim Löw wil dinsdag bekendmaken wie de nieuwe aanvoerder wordt van de nationale ploeg, die zondag in de kwalificatie voor het EK voetbal tegen Schotland speelt. Captain Philipp Lahm beëindigde na het WK zijn interlandloopbaan.

Willem II neemt afscheid van drietal
Willem II heeft afscheid genomen van Niek Vossebelt. Het contract met de 23-jarige middenvelder is ontbonden. Dat heeft de promovendus maandag bekendgemaakt. Vossebelt speelde sinds 2010 voor de Tilburgers en kwam tot 92 wedstrijden in het eerste elftal. Bij Willem II kon hij niet meer rekenen op een basisplaats. "Het is jammer dat ik de club na 4 mooie jaren moet verlaten, maar op mijn leeftijd wil ik graag spelen en dus ga ik op zoek naar een mooie andere club."

Ook Ryan Sanusi en Renan Zanelli hebben de Tilburgse formatie maandag verlaten. Beide 22-jarige spelers zetten hun loopbaan op huurbasis voort bij FC Oss. De kans lijkt klein dat zij daarna terugkeren, want hun contracten lopen aan het eind van het seizoen af.

Amoah probeert het in Eindhoven
Matthew Amoah zet zijn carrière mogelijk voort bij FC Eindhoven. De De Ghanese spits is transfervrij nadat zijn contract bij Heracles Almelo niet werd verlengd en is nu op proef bij de club uit de Jupiler League, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Amoah speelde eerder voor onder andere sc Heerenveen, NAC Breda, Borussia Dortmund en Vitesse.