'Ajax schakelt na mislopen Van Ginkel door naar laatste transferoptie'
Amsterdammers gaan voor voormalig NEC'er

'Ajax schakelt na mislopen Van Ginkel door naar laatste transferoptie'

01-09-2014 18:35
31

Ajax is vastberaden zich in de laatste uren van de transferperiode nog te versterken met een middenvelder. Niki Zimling is volgens Mike Verweij van De Telegraaf de belangrijkste kandidaat in Amsterdam.

De 29-jarige Zimling staat onder contract FSV Mainz en is 21-voudig international van Denemarken. In het seizoen 2010/2011 speelde hij een jaar op huurbasis bij NEC. Zimling is nu de belangrijkste kandidaat om het middenveld van Ajax van vers bloed te voorzien na het vertrek van Daley Blind naar Manchester United. Mainz verlangt naar verluidt niet de hoofdprijs. Hoe hoog het bedrag precies gaat liggen is onbekend.

De ochtendkrant meldt dat de Amsterdammers 'vol gaan' voor de Deense middenvelder. De poging voor Zimling is de laatste in een lange rij mislukte inspanningen van Ajax en technisch directeur Marc Overmars. Van Ginkel koos er zondagavond voor om Chelsea voor AC Milan te verruilen en niet in te gaan op een last minute-aanbieding van Ajax. Als de komst van Zimling toch afketst gaat Ajax zich in de winterstop versterken.