'Ajax krijgt groen licht van Duitsers: komst van Zimling stap dichterbij'
Amsterdammers dicht bij komst van middenvelder

'Ajax krijgt groen licht van Duitsers: komst van Zimling stap dichterbij'

01-09-2014 22:25
50

De kans is groot dat Ajax zich op de valreep gaat versterken met Niki Zimling. FSV Mainz, de club van de Deense middenvelder, heeft een akkoord bereikt met de Amsterdammers.

Ajax en Mainz werden het maandagavond eens over een huurperiode van één seizoen, met een optie tot koop. Dat meldt Voetbal International. In de laatste uren van de transferperiode moeten de laatste formaliteiten rond de komst van de Deense middenvelder definitief afgerond worden.

Zimling is in de ogen van technisch directeur Marc Overmars de meest geschikte versterking voor Ajax, dat jaagt op een nieuwe middenvelder na het vertrek van Daley Blind naar Manchester United. De middenvelder, die dit seizoen bij Mainz nog geen minuut maakte, speelde in het verleden een seizoen in de Eredivisie bij NEC.

De 29-jarige Zimling is 21-voudig international van Denemarken. Aanvankelijk was Marco van Ginkel in beeld als aanwinst voor het Ajax-middenveld, maar de speler van Chelsea koos voor AC Milan. Ook Davy Pröpper (Vitesse) werd tevergeefs gepolst.