Koeman stuurt Nederlander met aflopend contract naar Championship
Verdediger heeft laatste duel voor Saints gespeeld

Koeman stuurt Nederlander met aflopend contract naar Championship

02-09-2014 00:10
1

Jos Hooiveld zet zijn loopbaan tijdelijk voort in het Championship. Norwich City heeft de Nederlandse verdediger maandagavond op huurbasis overgenomen van Southampton.

Hooiveld maakte drie jaar geleden de overstap van Celtic naar Southampton, maakte de opmars naar de subtop van de Premier League van dicht bij mee, maar is dit seizoen niet nodig. Manager Ronald Koeman zette de verdediger op de transferlijst en Norwich hapte op de valreep toe.

The Canaries, die afgelopen seizoen degradeerden uit de Premier League, huren de 31-jarige Hooiveld, wiens contract volgend jaar afloopt, voor een jaar van Southampton. In totaal kwam hij tot 77 optredens voor de club van Koeman. Vorig seizoen speelde hij onder voorganger Mauricio Pochettino slechts drie duels.

Hooiveld speelde in Nederland voor sc Heerenveen en PEC Zwolle, waarna hij uitkwam voor Kapfenberger SV, Inter Turku, AIK en FC Kopenhagen, om vervolgens neer te strijken in Engeland. "Ik ben heel blij met deze kans. Ik heb alleen maar goede dingen gehoord over Norwich", laat hij weten in een korte reactie.