Vernedering van Ajax overtuigt Koeman; Senegalees naar Southampton
Mané komt over van Red Bull Salzburg

Vernedering van Ajax overtuigt Koeman; Senegalees naar Southampton

02-09-2014 00:57
8

Ronald Koeman doet uitstekende zaken op de slotdag van de transferperiode. Na Toby Alderweireld maakte Southampton ook de komst van Sadio Mané op de valreep bekend.

Southampton neemt de 22-jarige Mané voor een onbekend bedrag over van Red Bull Salzburg. De aanvaller zet zijn handtekening onder een vierjarig contract. De bekendmaking van de transfer komt enkele minuten nadat de komst van Alderweireld naar buiten werd gebracht.

Mané maakte afgelopen seizoen grote indruk in de Europa League, onder meer in de knock-outfase tegen Ajax. De dribbelaar uit Senegal, die eerder uitkwam voor het Franse Metz, zette een recordaantal van 38 dribbels neer in het tweede toernooi van Europa.

"Direct na mijn aanstelling heb ik de clubleiding verteld dat ik Mané wilde hebben. Hij stond bovenaan mijn lijstje", vertelt Koeman op de clubsite. "Ik ken hem van de Europese wedstrijden van Ajax tegen Red Bull Salzburg. Ik was diep onder de indruk van zijn kwaliteiten en fysiek. Hopelijk gaat hij ook in Engeland veel scoren." Southampton troefde naar eigen zeggen Europese topclubs af in de jacht op Mané.