Van Ginkel: Ajax, met Champions League-voetbal erbij, was een overweging
"Milan wilde nog steeds, ze bleven maar bellen. En uiteindelijk ging ik om"

Van Ginkel: "Ajax, met Champions League-voetbal erbij, was een overweging"

02-09-2014 07:00
12

Marco van Ginkel komt dit seizoen op huurbasis uit voor AC Milan. De Italiaanse reus neemt de Oranje-international tijdelijk over van Chelsea, waar hij niet op veel speelminuten kan rekenen.

De oud-speler van Vitesse wilde in eerste instantie voor zijn kans gaan bij Chelsea. "Maar vorige week werd duidelijk dat Chelsea me waarschijnlijk niet zou inschrijven voor de Champions League. Toen ben ik opnieuw met mensen gaan praten wat nou wijsheid was. Milan wilde nog steeds, ze bleven maar bellen. En uiteindelijk ging ik om", zegt Van Ginkel in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Van Ginkel kon ook terugkeren naar de Eredivisie. Ajax wilde graag met de 21-jarige voetballer in zee. "Met alle grote Nederlandse clubs was er contact", geeft Van Ginkel toe. "Ajax, met Champions League-voetbal erbij, was een overweging. Maar toch kies ik er bewust voor om nu in een grote buitenlandse competitie te blijven spelen. Milan speelt nu geen Champions League, maar ik zou dit toch geen tweederangsclubje willen noemen", aldus Van Ginkel in AD/Sportwereld.