Last-minute huurtransfer met koopoptie voor Ajax: Hij was onze tweede keus
"Hij is een leider op het middenveld"

Last-minute huurtransfer met koopoptie voor Ajax: "Hij was onze tweede keus"

02-09-2014 07:06
25

Aax heeft maandagavond vlak voor het sluiten van de markt Niki Zimling naar de club gehaald. De 29-jarige Deen wordt gehuurd van FSV Mainz 05 en moet in Amsterdam de opvolger worden van de naar Manchester United vertrokken Daley Blind.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars deed er na het vertrek van Blind alles aan om een versterking voor zijn middenveld te vinden. "Zimling was onze tweede keus na Marco van Ginkel", vertelt de ex-topvoetballer in De Telegraaf. "Hij is een leider op het middenveld." Ajax heeft ook een optie tot koop bedongen.

Overigens heeft Ajax de laatste aanwinst nog niet medisch gekeurd. De tijd voor een keuring ontbrak, waardoor Ajax voorlopig vertrouwt op een medische verklaring van Mainz. Een later uitgevoerde medische test geldt als een ontbindende voorwaarde, meldt de ochtendkrant.

Zimling speelde in het verleden één seizoen voor NEC, dat hem destijds huurde van Udinese. De middenvelder kwam in twee seizoenen in Italië niet verder dan vijf wedstrijden en vertrok uiteindelijk naar Club Brugge. De Belgen deden hem in januari 2013 over aan Mainz, waar Zimling tot op heden 28 wedstrijden speelde.