Blind ontvangt Gouden Schoen: Ik kan de glimlach niet van mijn gezicht krijgen
Aanwinst van Manchester United beleeft hoogtijdagen: "Het is allemaal heel opwindend en spannend"

Blind ontvangt Gouden Schoen: "Ik kan de glimlach niet van mijn gezicht krijgen"

02-09-2014 07:33
8

Daley Blind heeft maandagavond de Gouden Schoen in ontvangst genomen. De voetballer van Manchester United werd tijdens het 33ste Voetballer van het Jaar Gala gehuldigd als beste speler van het afgelopen Eredivisie-seizoen.

Met de 'zege' van Blind, die onlangs Ajax verruilde voor Manchester United, heeft de familie Blind de derde Gouden Schoen binnen. Vader Danny Blind ging zijn zoon in het verleden twee keer voor. Blind, goed voor 143 officiële wedstrijden in het shirt van Ajax, volgt Wilfried Bony op. De oud-speler van Vitesse legde afgelopen seizoen beslag op de persoonlijke onderscheiding. Ajacied Davy Klaassen werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

"Ik kan de glimlach niet van mijn gezicht krijgen", citeert De Telegraaf Blind, die de prijs uit handen van zijn vader ontving. Blind meldde zich na het gala bij de selectie van het Nederlands elftal. Na de wedstrijden tegen Italië en Tsjechië gaat hij aan de slag bij United. "Het is allemaal heel opwindend en spannend. Ik heb ontzettend veel zin om te beginnen in Manchester, maar ook Oranje blijf ik altijd speciaal vinden", aldus Blind in de krant.