Vermeer pakt punten, met hem kan Feyenoord de Coolsingel weer eens halen
"Mulder heeft dat wat minder, daar moeten we eerlijk over zijn"

"Vermeer pakt punten, met hem kan Feyenoord de Coolsingel weer eens halen"

02-09-2014 07:42
14

Kenneth Vermeer is niet de eerste keeper die Ajax verruilt voor Feyenoord. Oud-doelman Eddy Pieters Graafland deed in 1958 hetzelfde en ook zijn transfer was het gesprek van de dag. Van haat of scepsis heeft hij in De Kuip echter nooit iets gemerkt.

Pieters Graafland weet als geboren Amsterdammer wel hoe lastig het in Rotterdam kan zijn. "Vermeer moet vooral rustig blijven", zegt de nu tachtigjarige ex-keeper in het Algemeen Dagblad. "De mensen in Rotterdam waren al snel dolblij dat ik er was, want ik hield de ballen tegen. Die waardering voel ik tot op de dag van vandaag."

Hij heeft dan ook wel begrip voor de keuze van Feyenoord. "Als keeper gaat het erom dat je de ballen pakt die een wedstrijd beslissen. Vermeer kan dat - en zo'n keeper heeft Feyenoord nodig. Hij heeft een geweldige sprongkracht en goede reflexen, en hij pakt daarmee punten voor het team. Mulder heeft dat wat minder, daar moeten we eerlijk over zijn. De mensen in Rotterdam snakken naar een kampioenschap. Om uiteindelijk de Coolsingel weer eens te halen, kan Feyenoord Vermeer goed gebruiken, dat weet ik wel zeker", aldus Pieters Graafland.