Grote Ajax-transfers blijven uit: We gaan geen paniekaankopen doen
"Ik denk evengoed dat wij met deze selectie kampioen kunnen worden"

Grote Ajax-transfers blijven uit: "We gaan geen paniekaankopen doen"

02-09-2014 08:39
54

Ajax lijkt er deze transferperiode niet echt sterker op te zijn geworden. De landskampioen moest afscheid nemen van onder meer Siem de Jong, Daley Blind en Kenneth Vermeer, terwijl daar geen grote aankopen tegenover werden gezet. Frank de Boer betreurt dat echter niet.

Ajax haalde op de slotdag van de transferperiode nog wel Niki Zimling op huurbasis naar Amsterdam. "Dat is een middenvelder op leeftijd, hij is bijna dertig jaar", omschrijft De Boer in gesprek met de NOS. "Niki is een voetballende speler, die niet schuwt om een tackle in te zetten. Ik denk dat wij die goed kunnen gebruiken, zowel in de basis als in de breedte."

De landskampioen werd deze zomer ook in verband gebracht met een topper als Samuel Eto'o. Een spectaculaire transfer bleef echter uit. "Ik weet hoe de situatie bij Ajax is en hoe wij denken, daar sta ik volledig achter", reageert de trainer op de vraag of hij niet op wat meer had gehoopt. "Want wat ik al zo vaak gezegd heb: toppers komen niet naar de Nederlandse competitie."

"Ik denk dat Zimling een welkome versterking is voor een hopelijk lang en mooi seizoen. Want ik denk evengoed dat wij met deze selectie kampioen kunnen worden", aldus De Boer. Vraag blijft wat Ajax met al dat geld op de bank gaat doen. "In elk geval investeren in de jeugd, daar moeten we het vaak van hebben. En als wij echt een goede versterking zien, zullen we de knip zeker niet dichthouden. Misschien in de winterstop, maar we gaan geen paniekaankopen doen. Daar staan we niet voor."