Concurrentie bij Feyenoord neemt toe: Maar ik maak me helemaal geen zorgen
"Het is altijd goed dat je concurrentie hebt"

Concurrentie bij Feyenoord neemt toe: "Maar ik maak me helemaal geen zorgen"

02-09-2014 09:58
5

Tonny Vilhena wordt bij Feyenoord beschouwd als een groot talent, maar na de komst van Jens Toornstra en Karim El Ahmadi is het nog maar de vraag of hij zijn plek in de basis weet te behouden. Zorgen maakt de middenvelder zich echter niet.

Ook voor Vilhena was het maandag deadlineday, als een speciale dag voelde dat echter niet. "Nee, ik heb m'n telefoon niet in de gaten gehouden", vertelt hij aan Fox Sports. "Er is niets gekomen, dus ik blijf gewoon bij Feyenoord. Je leest wel wat er allemaal gaande is, natuurlijk krijg je dat mee. Maar ik ben er niet echt mee bezig."

Zijn club Feyenoord was wel actief en haalde op de slotdag ook El Ahmadi nog naar De Kuip. Voor Vilhena betekent dat nog een extra speler die op zijn positie uit de voeten kan. "Het is altijd goed dat je concurrentie hebt. Bij een grote club als Feyenoord hoort dat erbij", reageert de negentienjarige linkspoot.

"Ik moet gewoon gaan strijden voor m'n plek, maar ik maak me helemaal geen zorgen. Ik moet gewoon m'n ding blijven doen en afwachten wat er gaat gebeuren", aldus Vilhena, die zich niet afvraagt waarom Feyenoord ineens allemaal middenvelders aantrekt.

"Wat ik net ook al aangaf: Feyenoord is een grote club. Ze hebben nu middenvelders gehaald, maar het kon ook andersom zijn: dat ze heel veel verdedigers hadden gehaald. De concurrentiestrijd hoort erbij en die ga ik zeker aan."

Vilhena vormde lange tijd een vast middenveld met Jordy Clasie en Lex Immers. Naast Toornstra en El Ahmadi kan trainer Fred Rutten ook nog een beroep doen op het talent Rick Karsdorp.