'Speurend Ajax dacht deze zomer aan dure tribuneklant van FC Twente'
Ook Barcelona B zou interesse hebben getoond

'Speurend Ajax dacht deze zomer aan dure tribuneklant van FC Twente'

02-09-2014 10:08
3

Een opmerkelijk gerucht uit Tukkerland: Ajax zou deze zomer interesse hebben getoond in Jesus Manuel Corona. De zaakwaarnemer van de Mexicaan schermde met de belangstelling uit Amsterdam, meldt Leon ten Voorde van de Tubantia.

De 21-jarige Corona staat sinds vorig jaar onder contract bij FC Twente, dat 3,5 miljoen euro voor hem betaalde. Een succes is zijn komst echter nog niet gebleken. De buitenspeler kon in zijn eerste seizoen niet imponeren en speelde uiteindelijk niet meer dan vijftien wedstrijden, waarvan slechts drie als basisspeler.

Deze jaargang behoort Corona niet eens tot de hoofdmacht, maar toch zou Ajax interesse hebben gehad. Tot een akkoord tussen FC Twente en de landskampioen kwam het echter niet. FC Barcelona zou zich ook hebben gemeld, volgens VI was er sprake van dat Corona zou worden verhuurd aan Barcelona B.

Een transfer bleef echter uit, waardoor Corona in elk geval tot de winterstop in Enschede blijft. Daar heeft hij sinds maandag ook nog eens een extra concurrent, Twente trok namelijk op huurbasis Ryo Miyaichi aan. Het talent Bilal Ould-Chikh lijkt hem in de pikorde ook al voorbij te zijn gestreefd.